Aprilie 2021: Noutăți din Social Media despre care ar trebui să știi

Gata, am trecut și de primul Q al acestui an – au mai rămas 3 și gata 2021. Dar nu asta este vestea zilei, ci faptul că avem toooot mai multe noutăți în Digital Marketing, de care să ținem cont în perioada ce urmează.
Enjoy:

1. Moderarea comentariilor pe Facebook

Facebook anunță lansarea unui nou instrument pentru moderarea comentariilor, care va permite selectarea cui va putea comenta. Astfel, va fi în răspunderea ta menținerea unui mediu optim pentru dezbatere = răspunderea se transferă astfel de la Facebook către tine, moderatorul: ai lăsat ceva nasol public? It was you.

2. TikTok Playlists

Ce face acest nou feature este să grupeze videourile în colecții tematice. Mai multe informații aici.

3. Green Screen în Facebook Stories

Facebook face încă un pas spre TikTok și oferă posibilitatea de a avea un green screen pe fundalul stories – pe care îl poți înlocui cu o imagine sau cu un video. Și așa va putea oricine să fie în Maldive în câteva secunde. Detalii aici.

4. ClubHouse-ul Facebook

Vă spuneam în articolul despre ClubHouse că a participat și Mark Zuckerberg în room-uri? Ei bine, evident că nu a făcut asta pentru că este el bunul samaritean care se dorește să stea de vorbă cu poporul :) Iată cum Facebook anunță că va permite crearea unor camere doar audio.

5. Drafturi pentru InstaStories

Instagram anunță că vom putea avea draft-uri pentru Stories. Ceea ce este minunat, la cât de multe stories am ratat și apoi am refuzat să mai reiau procesul de creare.

6. Reels pe WhatsApp

Facebook intenționează să integreze Reels în WhatsApp. Se mută toate funcționalitățile între platforme ceva de speriat…

7. Live Rooms cu 4 participanți

Instagram dă drumul la Live Rooms, unde poți să ai live-uri cu 4 participanți. Instagram anunțase de ceva vreme acest feature și suntem curioși dacă va veni la pachet în curând cu shops sau cu funcție de donație pentru creatori.

8. Conturi dezactivate

Facebook a dezactivat 1,3 miliarde de conturi și a șters peste 12 milioane de postări false despre COVID-19 și vaccinuri, în ultimul trimestru al 2020. Desigur, între timp au anunțat și că 35.000 de persoane lucrează pentru a combate dezinformarea pe platformă. Ce să zic, este ceva de muncă doar la noi.

9. Funcții noi de la Twitter

Pentru că sunt anunțate destul de multe, am dedicat un punct acestora:

  • posibilitatea de a reacționa la tweet-uri cu emojis;
  • super follow – o funcție ce va permite creatorilor de conținut să publice postări la care accesul să fie contra-cost (poate chiar sub formă de abonament);
  • Undo tweets – după modelul Gmail care îți oferă câteva secunde să întorci un email, așa și Twitter: vei avea 5 secunde tweet-ul în aer, pentru a putea reveni și edita, dacă simți nevoia.

10. Live Audio rooms

LinkedIN lansează Live Audio rooms, pe modelul ClubHouse. Deja nimeni nu se mai ferește să copieze și observăm cum se întâmplă acest lucru pe bandă rulantă.

11. Mașinile Google Street View revin

Până în octombrie își vor face treaba pe străzile României, în peste 100 de localități pentru a mai actualiza puțin ce se întâmplă pe la noi. Pregătiți-vă să apară ipostazele funny ulterior :)

În încheiere, vă las cu un gând: miracolul se naște atunci când iubești ceea ce faci.

Urmărește-ne pagina de Linkedin pentru a afla știrile săptămânale din Digital Marketing & Social Media.

Join to newsletter.

Subscribe to our Digital Marketing
Monthly Newsletter. We never send spam.

Talk with us.

What’s next for your brand?
We’re here to help you achieve it.