Aprilie 2019: 6 noutăți din Social Media despre care ar trebui să știi

Au trecut deja primele trei luni din acest an și noutățile din Social Media și Digital Marketing în general nu întârzie să apară:

1. Messenger este viitorul pentru branduri și nu o spun doar cei de la Facebook. În schimb, dacă vrei să vezi cum te poate ajuta în planul tău de marketing și în orientarea către consumator, poți participa la această sesiune live de Q&A susținută de către reprezentanții Facebook Blueprint (în ziua de 9 aprilie). Mai multe insight-uri despre Facebook Messenger utilizat pentru business-uri, aici.

2. După ce au tot apărut zvonuri privind opțiunea de Checkout în Instagram, acum este official. Momentan disponibilă pentru câteva branduri din SUA, opțiunea va fi introdusă progresiv pentru cei care au un shop. Mai multe detalii aici, iar dacă dorești să înscrii brandul tău pe lista celor ”favoriți”, o poți face completând acest formular.

3. De câteva zile poți adăuga Poll-uri în ad-urile cu trimitere în InstaStories, făcându-le astfel mai interactive. Setările se fac direct din Ads Manager, cu doar un click, dacă selectezi la placement doar Instagram Stories. Mai multe informații despre noutate aici.

4. Începând cu luna aprilie, Facebook va înlocui metrica Relevance Score cu alte 3 metrici care vor oferi detalii mai amănunțite despre cum interacționează audiența ta cu postările/ ad-urile. Aceste 3 noi metrici sunt: Quality Ranking, Engagement Rate Ranking și Conversion Rate Ranking, iar mai multe informații despre fiecare în parte găsești aici.

5. LinkedIn vine cu două noutăți: Carousel Ads și Lookalike Audiences. Parcă am mai auzit de aceste funcționalități undeva, așa-i?

6.
Odată cu venirea primăverii și curățenia aferentă, oficialii Facebook ne-au scăpat de 31 de conturi/ pagini/ grupuri care împrăștiau știri politice false. La fel vor proceda și cu subiectul ”vaccin”.

Dacă ai întâlnit în ultima perioadă și alte știri pe care nu ar trebui să le ignorăm, scrie-ne pe Facebook. Și nu uita să te abonezi la newsletter-ul nostru!

Join to newsletter.

Subscribe to our Digital Marketing
Monthly Newsletter. We never send spam.

Talk with us.

What’s next for your brand?
We’re here to help you achieve it.