Februarie 2021: Noutăți din Social Media despre care ar trebui să știi

Social Media News februarie 2021

Puțin mai greu cu mobilizarea la acest început de an și sper să ne fie scuzată întârzierea motivată, dar mai ales să găsești utile resursele oferite mai jos:

1. Te-ai înrolat în Clubhouse? 

Aplicația este ultimul trend în materie de rețele sociale, pentru posesorii de iOS. Poți doar să asculți și să vorbești, iar conversațiile (room-urile) nu sunt salvate/ înregistrate. Așteptăm cu interes intrarea primelor branduri sau a “influencerilor”. Mai multe informații și detalii prețioase, în acest articol.

2. Dispare “Our Story” din Facebook

Facebook avertizează proprietarii de pagini cu privire la eliminarea secțiunii „Povestea noastră/ Our Story” din opțiunile de prezentare a paginii. Ești pregătit pentru asta, da? Ai toate secțiunile din pagină completate cu informații relevante despre business-ul tău?

3. Influencer Marketing 2021

Dacă tot vorbeam mai sus de influenceri, Florin Grozea (fondator al MOCAPP) ne spune care sunt tendințele în Influencer Marketing în 2021.

4. O nouă opțiune de ascundere a like-urilor

Ar putea fi configurat Instagram pentru a oferi utilizatorilor opțiunea de a afișa încă o dată numărul total de like-uri pe postările lor? Potrivit lui Alessandro Paluzzi (într-un status pe Twitter), Instagram testează în prezent o nouă opțiune care le-ar permite utilizatorilor să ascundă sau să dezvăluie numărul total de like-uri al postărilor lor.

5. Instagram Stories pe desktop

Instagram testează un nou format pentru afișarea story-urilor pe versiunea desktop a platformei, care este conceput pentru a face mai ușoară derularea diferitelor povești din profilurile pe care le urmăriți pe ecranul mai mare. Detalii aici

6. Swipe Up pentru LinkedIN stories

După ce funcția a fost testată în septembrie, LinkedIn oferă oportunitatea de a adăuga linkuri în stories – deși nu este disponibil pentru toți utilizatorii în această etapă.

7. Creator Portal pentru TikTok

TikTok a lansat un portal pentru creatori, unde oferă îndrumări pentru maximizarea rezultatelor în aplicație. Ai văzut despre ce este vorba?

8. Autentificare biometrică pe WhatsApp

WhatsApp a adăugat o nouă caracteristică biometrică pentru a aduce un nou strat de autentificare pentru cei care folosesc versiunea desktop. Detalii aici.

9. YouTube Clips

După lansarea Shorts anul trecut, YouTube a început să testeze o nouă funcție pentru a permite utilizatorilor și creatorilor să partajeze segmente specifice din videoclipuri și fluxuri live, denumite „Clips”. În prezent, această funcție este în versiune Beta, disponibilă numai pe un număr limitat de canale.

10. Recuperarea pozelor șterse  – pe Instagram

Ai avut un moment de rătăcire și ai șters fotografii de pe contul de Instagram? Ei bine, află că ai șanse să le recuperezi, nu au disparut chiar în eter.

11. Cum stau românii la capitolul Social Media?

Desigur, poți vedea cifre la nivel global, dar poate este de interes cum consumă românii internetul, drept care îți recomand să arunci o privire peste acest raport.

Să nu uitați: de la 1 februarie paginile mai au dreptul doar la 250 de ad-uri active/ în Learning/ în review în același timp –> aici detalii și aici poți verifica numărul de ad-uri la care mai ai dreptul în următoarea perioadă.

Urmărește-ne pagina de Linkedin pentru a afla știrile săptămânale din Digital Marketing & Social Media.

Join to newsletter.

Subscribe to our Digital Marketing
Monthly Newsletter. We never send spam.

Talk with us.

What’s next for your brand?
We’re here to help you achieve it.